Kométa Wirecard AG

6. apríla 2016, cosimo, Nezaradené

Spoločnosť Wirecard AG je nemecká banka, ktorá je vo vývoji informačných technológií a nových aplikácií úplne inde ako zvyšok konkurencie. Wirecard predvída trend, ktorým sa trh bude uberať a hneď sa tomu prispôsobuje. Sú inovátormi v aplikáciách , ktoré umožňujú platbu mobilmi a smart hodinkami ( smartwatch)- ide o takzv. NFC platby.

Tieto aplikácie umožňujú okrem tradičných mien ako americký dolár, euro, libra aj platbu bitcoinmi. Výzkumná firma International Data Corporation predpokladá tento rok zvýšenie predaja smart watches o 38% na viac ako 100 miliónov kusov a preto sa dá predpokladať zvýšený dopyt po aplikáciách vyvijaných presne na tento typ prenosného zariadenia. Wirecard spolupracuje pri vývoji nových aplikácii aj so slovenskými IT špecialistami a v Košiciach má jednu zo svojich organizačných zložiek.

Čo sa týka hospodárskych výsledkov za posledný kvartál roku 2015 ,tak podľa predbežnej správy sa príjmy zvýšili o 30% na 230 mil.eur oproti tomu istému kvartálu r.2014. Príjmy za rok 2015 činili asi 771 mil.eur  čo je medziročný  nárast o 28%. Akcie sú momentálne podhodnotené (33,88 eur)  a dá sa očakávať asi 20% nárast do konca roka. To potvrdzujú aj zahraničný anylitici, napr. podľa HSBC new target 53 €, ale to sa mi zdá trochu prehnané. Vo štvrtok majú zverejniť presné čísla hospodárenia a medzi investormi panuje mierny optimizmus.

Každopádne táto banka s trhovou hodnotou viac ako 4 miliardy euro je vážnym konkurentom pre gigantov ako PayPal alebo Western Union a  jej akcie sú vhodným doplnkom do každého typu portfólia.

Pozn. Toto nie je investičné odporúčanie. Autor vyjadruje len svoj názor , na ktorý má podľa Ústavy čl.26, ods.1 právo. Ak má niekto iný názor ,rád si prečítam konštruktívnu kritiku v diskusii alebo na maily portmoresby17@yahoo.com